måndag 3 oktober 2011

Halifax

Kort sammanfattning: Halifax var väldigt awesome :)
Längre förklaring:
Jag och Emilia (som pluggar Jurist i Umeå) pratade redan efter förra helgen valsafari om att åka till Halifax denna helg. Vi luftade förslaget med vår australienska vän Jerri (som också pluggar med oss) och hon var väldigt sugen på det. Det var länge osäkert om vi skulle åka men Alex (Kanadensare tillika president i huset) fick en inbjudan till en fest i Halifax och vi var nu fyra personer som skulle genomföra en roadtrip.
Då dom flesta firmorna som man kan hyra bil av kräver att man ska vara 25 för att köra fordonet så fick åter igen yours truly äran att köra bil, denna gång en Chevrolet Impala
Väl i Halifax fick vi en snabb promenad igenom staden för att ta oss till ovan nämnd fest vilket genomfördes i klassisk Nordamerikansk anda. Beerpong, hög musik, röda mugga, något annat s.k. dryckesspel m.m.

Lördagen blev aningen lugnare. Tyvärr så regnade det väldigt mycket men vi trotsade vädret och tog en promenad i hamnen och downtown där vi åt brunch på ett väldigt mysigt ställe samt tog en tour på Alexander Keith's brewery. Touren varade ca en timme och genomfördes som en tidsresa där guiderna, tillika skådespelarna, verkligen bjöd på sig själva. Priset på denna tour var ca $15 och då ingick provsmakning av olika ölsorter.
OVAN från vänster. Emilia, Alex och Jerri.

Lördagskvällen så intog vi en middag på en restaurang vid namn the five fishermen. Ett halvlyxigt ställe med priser efter det. Betalade närmare $60 för en måltid med förrätt, huvudrätt samt ett par glas vin. Klart värt då jag hittills inte har lyxat till min mat speciellt mycket utöver den meal plan jag har (beskrivning kommer vid ett senare inlägg).

Söndagens hemresa gick väldigt smidigt trots vädret och bestod till 90% av skratt. Innan vi åkte så var vi en sväng på Micmac Mall till Emilias stora förtjusning då det finns ett H&M där, vilket inte finns i Fredericton. Jag har förresten kört närmare 100 mil i detta land nu. Det är väldigt enkelt att köra då det nästan är uteslutande motorväg som är väldigt bred. Det är lite väl lätt att råka köra några km/h för fort. Det är även väldigt vacker natur runt omkring motorvägarna.

Helgen avslutades med ett gympass och nu lutar det åt att kolla lita NFL innan jag säger godnatt till denna vecka.

//Sebastian

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar