torsdag 20 oktober 2011

Välgörenhet

Något som är betydligt mer utbrett på skolnivå här i Kanada än i Sverige är välgörenhet. Saken är att varje hus har någonting som just det huset samlar in pengar till (om jag förstått det rätt). Helgen som var så puttades en säng runt konstgräsplanen för att samla in pengar till "Women in transition".

Det kommer att nu till helgen vara ytterliga en där syftet är att bokstavligt talat slå bort stigman och fördomar omkring HIV/AIDS. Detta genomförs genom att man på en sponsrad bil målar dit diverse ord och uttryck som symboliserar dessa stigman och sen slår man en i taget sönder bilen med diverse tillhyggen. $5 för en minuts bankande. Huset som innan söndag samlar in mest pengar väljer den representant som har bidragit med mest pengar så får den personen slå dom första slagen på dom mest attraktiva delarna av bilen, t.ex. framrutan. Ska bli roligt och intressant att se hur detta går till i praktiken.

Den andra uppkommande lite större välgörenhets-eventet är Movember. Motsvarande Mustachkampen i Sverige. Pengar till förmån för forskning av prostatacancer. Det är åter igen en tävling som går till på följande sätt. Den 31a oktober rakar alla deltagande killar av sig skägget och tar kort på detta. Under november så rakar man sig som deltagare inte utan låter mustachen växa. Det är däremot helt ok att raka resten av ansiktet. Den 30 november så avgörs vem som har vunnit i kategorierna finast skägg, flottigast skägg samt bästa hus. Deltagarpriset är även här $5 och tjejer som vill vara med och donera får självklart göra det men kan endast vinna huspriset... om dom mot förmodan inte har möjlighet att odla skägg så klart. Och ja, jag ska ställa upp i denna tävling samt publicera foton.

//Sebastian

1 kommentar:

  1. Även i Australien är välgörenhet betydligt mer utbrett. Tror jag har varit på mer välgörenhetstillställningar här än jag varit i hela mitt liv förut, jag har stöttat allt från cancerforskning till misshandlade kvinnor och de peppar för fullt för movember här också...
    /Malin

    SvaraRadera