lördag 15 oktober 2011

When the sun shines we shine together

Kommer ni ihåg den där reklamen som utspelar sig på midsommar, där de kalasande människorna bär det dukade bordet ut och in för att vädret ändrar sig hela tiden? Jag kommer inte ihåg vad den gjorde reklam för men lika bra som den beskriver det typiska svenska midsommar vädret beskriver den vädret här i Melbourne. I guideböckerna beskriver de det som att Melbourne har fyra årstider på en dag och det stämmer. Skiner solen på morgon är oddsen precis lika höga att du behöver ett paraply som ett par solglasögonen när du lämnar klassrummet vid lunchtid och svettas du och ångrar den tjocka tröjan när du går till skolan så det lika stor risk att du fryser när du går hem (ja man kan frysa i Australien) som att svettningarna fortsätter.
Därför är det lite av en chansning att åka till stranden här, för skiner solen när man åker kan det lika gärna regna eller blåsa orkanvindar när man två timmar senare kommer fram. Trots detta bestämde vi oss igår för att åka och plugga på ett café vid stranden med den klassisk motivering att miljöombyte är bra för studierna. För att citera en annan reklam var det lite av en "plötsligt händer det" känsla när solen fortfarande både sken och spred värme när vi väl kom fram. Varnar nu känsliga läsare ( har fått rapporter om minus grader i Sverige och jag vill inte gärna reta upp folk) men här kommer nu lite bilder på hur pluggande kan vara


Och hur gick pluggandet då? Jo då sista grupparbetet är nu nästan färdigt! Så nu flyttas fokuset från grupparbetsångest och presentationspress till tentaplugg med första tentan om en och en halv vecka.
/Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar