måndag 26 september 2011

Val-dag

Tredje söndagen i september är du ju val i Sverige och givetvis skulle detta firas med att besöka Saint Andrews för att åka ut på en safari för att se valar denna val-dag. Och vilken dag det blev. Vi lämnade Fredericton med en hyrd Ford ca kl 09.30 för att vara i St Andrews strax efter kl 11. Väl där blev det en brunchliknande måltid och ett besök på Dollarstore innan resan ut med båt begav sig. Båten till vänster är den båten som vi åkte med. Plats för ca 30 pers och det serverades under turen hemlagad soppa och det gick att köpa förfriskningar både med och utan alkohol.
Efter ca en  timmes båttur, ett antal sälar och några delfiner (som är för snabba för att hinna ta kort på om man inte är beredd) så såg vi denna krabat i vattnet. Den började sakta men säkert åka och möta båten och var som närmast ca två meter ifrån. Väldigt häftig upplevelse. Jag tänkte innan att "wow en val, hur tufft kan det vara?" men blev bevisad motsaten. Det var väldigt spännande att vänta, se en val dyka upp på långt håll för att sedan titta upp ett par-tre gånger till. Vi såg vid ett tillfälle två valar precis bredvid varandra.





Valturen kostade $50, och hyra för bilen + bensin landade på $23. Klart värt varenda dollar. Skoj att köra bil i ett annat land också.
Nu blir det en tidig kväll för att plugga ordentligt i veckan för att kunna åka till Halifax nästa helg.

Over and Out!
//Sebastian

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar