fredag 11 november 2011

Remembrance Day

11.11.11, här i Kanada även kallat Remembrance Day. Detta betyder att vi är lediga från lektioner idag, vilket inte gör så jättestor skillnad förutom att det inte serverades någon frukost idag. Skulle egentligen haft Environmental Law idag men istället blir det fokusering på uppsats.


Remembrance Day är som sagt helgdag här i Kanada. Dom flesta är lediga och dagen är tillägnad de soldat som dog under första världskriget. Det sägs nämligen att kriget tog slut den elfte timman, den elfte dagen i den elfte månaden. Efter andra världskriget så inkluderade man även detta i Remembrance Day och man hedrar alla de soldater som har gått bort. Blomman på bilden till vänster är en minnessymbol som många väljer att bära från första november fram tills idag och den bärs alltid på det yttersta klädesplagget.

Utöver detta så fyller min mamma år idag. Grattis mamma :)

//Sebastian

1 kommentar:

  1. Även i Aussie var det Remembrance Day, enda stället jag såg att de uppmärksammade det var dock sopprestaurangen som hade döpt om sin vanliga soppa till Remembrance Day soup. Så jag tror inte det är så stort här.

    SvaraRadera