tisdag 18 september 2012

White washing the A

Phoenix i Arizona är en stad som är väldigt platt, det finns inga backar! Runt om finns det dock berg, samt mitt i Tempe finner ni två små "berg". Stadion där alla stora amerikanska fotbollsmatcher spelas ligger mellan dessa "berg", väldigt vackert. På ett av dessa berg finns ett stort A, som för det mesta är målat gult eftersom färgerna för ASU är guld (gult) och vinrött ("maroon"). Detta A måste vaktas ibland, för att det händer att andra universitet smyger dit och målar det i sina färger..

Första veckan träffas alla nya studenter för att "white wash the A". Då går man upp för berget och tillsammans målar det vitt som ska symbolisera en ny start av läsåret.

Dagen då vi skulle gå upp var det ca 115F, alltså typ 45 grader. Jag och alla andra dog nästan på vägen upp. Men upp skulle vi för att vara med om denna engångsföreteelse. Det var fyra (!) vattenstationer på vägen upp, och väl uppe fick man en liten vit kopp med vit färg. Överallt stod det "don't drink the paint" eftersom att tidigare trötta och varma studenter trott det var vatten (??). Sen fick man närma sig A:et och smeta in färgen. Svetten rann som floder, se på bilderna. Men alla svettades så det var inget att skämmas över..

Riktigt roligt var det, avslutade med en kall dusch hemma!







Svettigt!

Avkylning/vatten-station

"A"-mountain

Palm walk på campus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar