söndag 10 mars 2013

Det blir en dag på stranden... i Hong Kong

Mitt uppe i mid-term exams, eller tentaperiod om man så vill! Den senaste veckan har jag skrivit två prov, och eftersom jag lyckades fjäska till mig att få skriva en kort uppsats i en av mina kurser istället (jag skickade ett mejl till min lärare och sa att jag ville åka på semester, och det var tydligen godkänd anledning för att missa provtillfället...) har jag nu bara ett prov kvar under den här provperioden mitt i terminen. Puh, jag längtar till onsdag då det är över. Det är dessutom mitt värsta prov jag har kvar, i engelsk grammatik, för så här långt av föreläsningarna har jag inte fattat så mycket. Jag får nog ändå erkänna att jag förtjänar att behöva lägga ned mycket tid på plugg den här veckan, eftersom jag även i mitt senaste inlägg sa att jag skulle göra det. Meeeeeen vi vet ju alla hur det brukar sluta.

För när man är i Hong Kong så finns det ju så mycket som är viktigare. Till exempel att bara njuta av en båttur över Victoria Harbour...

...eller att vara mitt i skylinen från ett hustak på Hong Kong Island. Det är väl ändå helt godkända anledningar till att inte plugga, eller? Det blev med andra ord inte så mycket vettigt gjort som först var tänkt den helgen, men proven gick nog rätt bra ändå så då känns det utan tvekan som helt rätt val. För där mitt bland skyskraporna med den här stadens fantastiska utsikt mår man bara så jädra bra!

Jag mår också väldigt bra av att bo i nedre delen av campus, med mindre än tio minuter till tågstationen och med flera kantiner, caféer och alla mina föreläsningssalar nära kring mig. Det gör att jag nästan alltid slipper ta bussen, och kan undvika köer som den här... 

För man ska verkligen vara medveten om att när man bor i Hong Kong kommer man få spendera en stor del av sin tid med att vänta. Och trängas. Den här bilden är från en av de större tunnelbanestationerna, och även om det just här var mer folk än jag någonsin sett på en station, är trängsel snarare regel än undantag. Man vänjer sig dock ganska snabbt - det är ju inte som att man har något annat val. Alla pendlares standardlösning för att fördriva tid? Spela Candy Crush på telefonen!

Sen kommer det, ibland, ett tillfälle när man kan se längs med hela tåget. Magiskt.


Efter några kalla dagar verkar det också som att våren, i alla fall tillfälligt, kommit till Hong Kong. Vädret har verkligen varit alldeles perfekt, cirka 23 grader och torr luft. Just den torra luften är något vi försöker uppskatta så mycket som möjligt, eftersom det bara är en tidsfråga innan luftfuktigheten förvandlar oss alla till vandrande tvättsvampar redo att vridas ur. Pluggpaus med glass i solen och en dag på stranden känns givna för att visa vädergudarna vår uppskattning. Även om jag fortfarande tycker det låter lika märkligt att säga att jag har varit på stranden i Hong Kong... Där har vi en av många saker jag inte visste om den här staden innan jag kom hit!

Tillbaka till pluggbubblan...kanske.

Kramar,
Maria









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar