söndag 10 mars 2013

American Law och sol!

Jaha, slutet är nära för ännu en vecka. Jag förstår inte, allt går så fort. Var dag går från morgon till kväll på nolltid, veckorna flyger förbi och jag har redan separationsångest från mina nya vänner för det känns som vi snart är i juni och att vi snart ska åka hem. Jag vet att kalendern säger något annat men när allt går så fort så kommer juni snabbare än vad man tror. Jag antar att det är en bra sak att det känns som tiden går fort, men det är också tråkigt för jag vill inte att det ska ta slut!

Denna vecka började med förhandlingsövningar i American Law. Det var verkligen jättekul. Jag, Katharina och Vera förberedde oss och satt och förhandlade lite på egen hand på Ad Fontes innan lektionen. Det är ju roligare att plugga tillsammans, speciellt om man äter kakor och dricker kaffe på samma gång :)

Jag insåg även något ganska komiskt när jag satt och läste i biblioteket i torsdags. Jag satt med min ganska feta bok i American Law och hade lyckats ta på mig mina USA-strumpor på samma dag. Jag måste ha sett bra nördig ut!

Bortsett från en massa American Law så har vi njutit av det underbara vädret som varit med oss nästan hela veckan! I fredags tog vi en tur på ett nytt fjäll. Hela vägen upp bestod av stentrappor med mini- alternativt jättesteg. Tack till den som uppfann detta. Våra lår och knän har inte hämtat sig än. Kinderna var dock gladare eftersom de fick sol och vi självklart jättefin utsikt! På toppen solade vi och hade picknick innan det var dags att gå ner igen. I lördags gjorde vi en mindre lyckad vandring med organisationen Elsa. Det skulle vara sol precis som det varit hela veckan men nej. Det var moln, kallt ( var kom den kylan ifrån??) och när vi kom över på skuggsidan av berget bestod vår vandringsväg av is, is och ännu mer is. Efter att alla halkat runt på isen i någon timme kom vi fram till målet och vi fick grillkorv! När Katharina var blå om kinderna och jag tappat känseln om både händer och fötter gick vi hem. Väl hemma kollade vi på film och åt soppa, en bra avslutning på en galet kall dag!





Vi hade en fantastisk tjejkväll i torsdags med middag på restaurang och krogrunda. Vi var åtta tjejer som åt på en persisk restaurang med en jättegod buffé! När vi skulle betala fick jag dock tillbaka alla pengar jag redan betalat plus den växeln jag skulle ha fått på detta och en annan tjej fick fel summa intryckt på kortläsaren. Tur att vi var ärliga, annars skulle de inte ha fått mycket för vårt besök!

Som jag skrev någon gång i början så bor jag i det lite lugnar huset. I lördags fick dock även vi uppleva ett brandalarm, mitt i natten. Först sprang jag mest bara runt. Nyvaken och förvirrad försökte jag förstå om det brann hos oss eller hos någon annan. När jag hade förstått att det inte var hos oss det brann hoppade jag på tåget av studenter som sprang ner för trapporna. Efter fem minuter kom brandkåren ( bra att veta att de är snabba) och efter tio minuter åkte de igen. Ingen riktig brand verkade det som och det är väl det viktigaste. När jag stod där i kylan var jag dock inte lika förstående, jag ville ju bara sova!


Nu startar en ny vecka som enligt spåmännen ska vara solig och inte allt för betungande. Det ser jag fram emot :) Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar