tisdag 27 mars 2012

Springbreak del två

Ja, efter vår tripp till New Orleans tog vi vår lilla röda Suzuki och styrde kosan mot Orlando och Daytona. Över 200 mil hann vi avverka de resterande dagarna, vilket enligt gps:en var ungefär ett dygns körtid. Men vad gör man inte för lite äventyr?

Första stopp var Universal Studios och efter att ha checkat in på hotellet på International Drive (som låg på bekvämt promenadavstånd till parkerna) gav vi oss ut för insupa atmosfären och ladda upp inför kommande dags äventyr på Universals Islands of Adventure. Vilket ställe! Jag som är ett inbitet Harry Potter-fan blev tårögd av att vandra omkring i både Hogwarts och Hogsmeade. Så otroligt häftigt! Där fanns tre olika åkturer, två bergochdalbanor och den fantastiska the Forbidden Journey. Trots kötid gick väntan fort, troligen på grund av att vi fick vänta inuti Hogwarts och dess fantastiska korridorer och the Defense Against the Dark Arts classroom. Jag vet inte hur de fixat och trixat med tekniken men extremt verklighetstrogna hologram av Dumbledore, Harry, Ron och Hermione befann sig på olika ställen i slottet och pratade med oss besökare för att förbereda oss på åkturen. Åkturen går inte att beskriva med ord. Det var såå häftigt. Det var som en liten historia och man fick åka igenom slottet där de byggt upp kulisser som varvades med skärmar som gjorde att vi kunde flyga med Harry på quidditchplanen bland annat. Så, nu är det nog tjatat om Harry. Vi hann även med att gå runt hela parken och kika in alla olika delar, åka en sorts Flum Ride i Jurassic Park-världen samt en tur i the Amazing Adventures of Spiderman (som också var riktigt häftig).

På kvällen sadlade vi om och gick på en NBA-match mellan Orlando Magics och Phoenix Suns - också en otroligt häftig och amerikansk upplevelse. Magics vann dessutom! Dagen efter hann vi med ett stort outlet i Orlando också innan vi åkte vidare mot Daytona. Tyvärr hann vi inte se så mycket mer än stranden, men det räckte för mig som älskar havet.

Resterande dagar spenderades här i Pensacola, på beachen bland annat. Den är fortfarande helt breathtaking, och jag är så glad över att få vara här! //Cecilia










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar