fredag 2 mars 2012

Plaisir de Merl


Då var första veckan avklarad. Vi har hållit till på vingård Plaisir de Merl där Neil Bester är vinmakare. Veckan har varit ganska lugn, intressant och mycket rolig. Vi har träffat så sjukt mycket trevligt folk! Och vi har lärt oss en hel del. Veckan har i alla fall rullat på i lugn takt och vi har nu sett i princip allting som de gör på vingården. Neil har varit ganska stressad under veckan då han sköter allt pappersarbete själv, samt håller ställningarna i vineriet och är på möten väldigt ofta. Han har därför haft lite dåligt samvete för att han inte kunnat visa oss, och prata med oss så mycket som han velat. Men det har gått utmärkt att få prata och lära av de andra arbetarna. Idag däremot var Neil "fri" under ett par timmar kring lunch så han fixade så att vi fick en ordentlig rundtur med jeep i området så att vi kunde fota med gårdschefen Freddie le Roux, en rödvinsprovning med fudge uppe i vincentret med en kvinna vid namn Jackie och sedan en vinlunch med honom själv så att vi fick prata ordentligt. Vi kommer troligtvis att återvända dit en gång senare under perioden här så att vi får träffa honom igen och köpa lite vin.

Nu har vi också hunnit med att flytta från ett hotell till ett guesthouse. Vi bor i en 1:a med, som det stod på broschyren "self-catering" men som i detta fall är en micro, kyl och en vattenkokare.. men det funkar! Vi ska bara bo här en månad. 

Nästa vecka väntar jobb på Neethlinghof. I helgen har vi ledigt så vi åker troligtvis till stranden då det ska bli varmt!

Hörs!
JOHANNA




Sauvignon Blanc druvor




ÅH, jag vet inte hur man ställer bilden upp. Menmen, en av vingårdarna (här odlas Sauvignon Blanc och Shiraz)




Här är vi! Jag, Neil och Josefin efter en trevlig vinlunch i närheten av vingården.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar