söndag 8 januari 2012

Pensacola Florida

Efter många om och men kommer så äntligen mitt första inlägg. Klockan är runt elva på kvällen här i Pensacola - vi ligger alltså sju timmar efter Sverige. Jag har nu varit här sedan torsdags, efter att ha flygit från Stockholm till Amsterdam till Atlanta till Pensacola. Förutom ett litet missöde som gjorde att vi missade transferflyget hit och fick övernatta i Atlanta en natt så gick resan riktigt bra.

Sedan ankomst har vi mest fixat med nödvändigheter, vilket i utbytesstudentmått mätt inkluderar alltifrån att köpa ett duschdraperi till att betala hyran för boendet.

Pensacola är, vet jag nu efter att precis har varit ner downtown och ätit middag, en enorm stad med förhållandevis få invånare. Även campus är enormt och vi har insett att det troligtvis är mer än nödvändigt att investera i en cykel för att ta sig runt smidigt. Boendet är riktigt bra och lägenheten har både tvätt- och diskmaskin, eget badrum och balkong. På gården har vi en liten pool. Inga fel helt enkelt.

Återkommer snart igen med lite mer matnyttig information om hur det ser ut här och vad jag tycker att man bör tänka på om man funderar att åka som utbytesstudent.

Ha det gott!
//Cissi

2 kommentarer:

  1. Hej Cecilia!
    Härligt att se att du är på plats och att allt verkar bra.
    Ska bli kul att följa er på bloggen:-)!
    M v h
    Ulrika

    SvaraRadera
  2. Men hej Ulrika, vad kul att du hittade hit :) Vi har det toppenbra så det blir en rolig termin detta :) Tack för all hjälp innan vi åkte //Cissi

    SvaraRadera