torsdag 4 september 2014

Welcoming day at Graz

Idag har vi som kommer läsa tyska intensivkurs haft vår första introduktionsdag. En intensiv dag trots att det inte var allt för mycket inbokat, men all information och allt nytt gör att huvudet försvinner till slut.

Så i stället för en massa text så bjuder jag på en hel radda bilder! 

Gårdagskvällen. Ett gäng utbytesstudenter från Sverige, Kina, Italien, Mexiko och Buddys från Österrike. Vi hade lite middag på mysig och lagom stor pub i närheten av Universitetet. 

Graz Universiteten - Fakulteten för Juridik (Rechtswissenschaften) till vänster och för Economics till höger. Det här huset ligger i anslutning till ursprungsbyggnaderna av Universitetet.
Graz Universitet grundades 1585 då med två fakulteter - Filosofi och teologi, först 1778 startades 'the faculty of law'. Men dessa byggnader där juridiken idag finns är alltså mycket nyare.

En det av orginalbyggnaderna...

En annan del, och precis bakom finns ingången till huvudbiblioteket som även det är från Universitetets start. En av de mysigaste och häftigaste sakerna med universitetet, so jag tycker, är att arkitekturen är så blandad och överallt finns det små grönområden med parkbänkar och små coffee shops.

På många restauranger har man det här systemet. Du fyller i vilken storlek på din maträtt du vill ha (finns ofta allt från sallad, pizza, burgare, toast etc) och sedan väljer du ett antal pålägg/ingredienser men betalar ett fast pris för storleken på din mat. SUPERBRA om ni frågar mig!! Då kan alla få precis vad de tycker om och dessutom är det väldigt prisvärt!! 

Ett gäng glada och hungriga utbytesstudenter. Alla från olika platser i världen. Här har vi Sverige, Kroatien, Ryssland, USA och Irland representerade.


Första informationsdagen. Jag tyckte jag var van vid stora föreläsningssalar i Örebro, men denna rymmer 500-600 personer. WOW säger jag bara!!

The Graduation Hall som ligger mitt i huvudbyggnaden som är från Universitetets start. Detta är bara en bråkdel, men det var riktigt häftigt. På varje sida av taken finns alla sex fakulteterna representerade i målning (ni ser ena delen uppe på bilden till höger). Sedan hängde även en tavla för varje rektor som Universitetet haft genom tiderna. Varje rektor har själv valt vilken konstnär och inom vilken stil denna skulle bli avbildad. 




Ja just. förutom allt det här så har vi även idag haft det första skriftliga testet i tyska och imorgon har vi ett annat muntligt - för att se var vi ligger nivåmässigt inför kursstarten på måndag.


Ha en fin kväll där ute,
Tschüss!!

//Jaqueline

1 kommentar: