söndag 19 maj 2013

Ett liv i frihet


Det är med extrem glädje jag kan meddela att jag nu är en fri kvinna! Sista provet är skrivet och jag kan helt bestämma själv och utan minsta dåliga samvete göra precis vad jag vill, hela dagarna. Det känns extremt lyxigt! Sista provet är så klart lika med tentafest, och eftersom min vän som ska göra praktik här över sommaren nyligen också fått flytta in i sin lägenhet slog vi till med tenta-/inflyttnings-/hejdåfest. På tio hela kvadratmeter klämde vi in sju personer och ja, precis så stor är hela lägenheten. I Hong Kong är det extremt vanligt att man bor på den ytan, det är väldigt svårt att hitta boende med några ytor att tala om och det är dessutom väldigt dyrt. Men en inflyttningsfest måste ju ha gäster så vi stjärterummade in oss och jag passade på att dela ut priser för prestationer och "prestationer" från terminen som gått.



Men innan det fortsatte vi bocka av punkter på listan av saker vi ännu inte gjort och besökte bland annat Hong Kong Heritage Museum och Ten Thousand Buddhas Monastery, båda ligger i Sha Tin två stationer bort från campus. Vid den sistnämnda är möjligheten att få se apor stor!

Hong Kong kan eventuellt vara den mest missrepresenterade staden på Google Bilder, för den enda som kommer upp vid en bildsökning på stadens namn är skyline i dagsljus och skyline i kvällsljus. Faktum är att 40 % av Hong Kong är skyddade naturområden där det inte är tillåtet att bygga något (vilket kanske ger en förklaring till de flesta lägenhetskomplexens utformning och varför man bor på tio kvadrat). Speciellt i New Territories, norra delen av staden där Chinese Universitys campus ligger finns massor av platser för hiking och liknande. Även om vädret inte var så bra så gjorde vi en resa (MTR-buss-taxi-vandring) som tog oss...

...upp på dimmiga berg med ätande kossor...

... och ner för dimmiga berg med klättrande kossor.

Och det var utan tvekan värt det, för även om det var en vandring genomblöt av svett, så kunde vi vid vårt slutmål hoppa ner från klipporna i klart, kallt vatten. Den här platsen var verkligen bland de absolut bästa platser jag varit på! Helt gömd bland berg, vattenfall, rent sötvatten, grön lummighet överallt... Har jag sagt att jag älskar den här staden?

/Maria, som är lite av en emotionell berg-och-dalbana nu för tiden - både glad över att få göra de här roliga utflykterna med vänner men samtidigt ledsen över att det snart är slut och vi måste skiljas åt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar