måndag 12 november 2012

Vi drar till grannbyn!

Har avverkat ett MYCKET välförtjänt höstlov och kommit tillbaka till skolan igen. Vi började redan förra veckan vilken dock var häpnadsväckande lugn, men nu drar allting igång i ljusårshastighet igen! 
Planerar att skriva ett annan inlägg om plugget och skolan och hur allting är där, men måste göra lite djupgående researcharbete först...


Nu vill jag delge ett hett partytips istället:

I fredags drog vi ihop ett stort gäng utbytesstudenter och begav oss till grannstaden Aix en Provence för att vidga vyerna lite.  Aix är en väldigt mysig liten stad, som inte är alls lika ruffig och hård som Marseille, utan mer traditionellt fransk. Där bor dessutom väldigt många studenter vilket var det som lockade oss marseillaner.
Vi  tog sista avgången (22:45) från Marseille Gare Saint Charles (centralstationen) mot Aix vilket efter mycket om och men visade sig vara en buss och inte alls tåg som vi hoppats på. 
Bussresan var dock väldigt rolig och förvandlades snart till en sjungande allsångsbuss. Vi var av någon outgrundlig anledning framme efter att enbart halva angivna resetiden gått, och när vi klev av bussen började det spöregna - men det stoppade inte oss!!   Vi insåg på plats att vi gjort väldigt dålig research i förväg och vandrade därför omkring på okända gator en bra stund och följde "dunka dunka-ljud" tills vi slutligen hamnade på bargatorna.

De alla olika barerna kantade de små, rara gatorna längs och det var fullproppat med folk överallt trots det tvivelaktiga vädret. Kan bara tänka mig hur det är där på sommaren!?! Blir helt nipprig av enbart tanken!! Alla människor vi mötte där var väldigt trevliga, pratglada och glada över att höra att tillfälliga Marseille-bor hade hittat dit. Vi gick en traditionell barrunda runt en sissodär 4-5 stycken innan vi hittade till en stor klubb som till min absolut största glädje spelade svenska "I Follow rivers" med Lykke Li som en "välkomstlåt" precis när vi klev inför dörren.   Där blev vi därför kvar resten av natten! 

Vid 6:05 gick första tåget hem till Marseille igen och vi höll igång tills dess och hann även med en Croque monsieur-frukost innan vi hoppade på tåget!

Trots att hela resterande helg försköts, flög iväg och enbart spenderades sovandes eller framför serier (man är ju inte 18 längre....) var det en av de roligaste helgerna här i Frankrike, och vi planerar redan ett återbesök!

 
Nu ska jag återgå till min älskade marketing plan.......

Måste bara skryta lite först: Hela denna vecka ska det vara 18-20 grader här.... heheheeee!
Ha det så bra hemma i kylan! 

/Lena i Marseille

1 kommentar:

  1. Det ska bli intressant att höra mer om universitetet och hur allt är upplagt där. Jag har förstått att mycket skiljer sig från det vi är vana vid här hemma. Lycka till med studierna. A.

    SvaraRadera