onsdag 22 oktober 2014

Lite gott och blandat

Det är mycket som har hänt sedan sist jag skrev här. Mycket och ändå ganska lite för det är fortfarande plugga plugga plugg och nu känns det att terminen kommit igång.

För någon vecka sedan hade några av oss "utisar" en internationell middag där alla hade lagat något som skulle vara typiskt för deras hemland (eller i alla fall något som vi själva förknippade med hemma). Det bjöds bl.a. på English breakfast, mexican tapas, köttbullar, knäckebröd, spaniah omelett, finsk blåbärspaj, chokladbollar och McDonalds... En riktigt trevlig och rolig kväll!!

Värdinnan av tillställningen röjer runt om hur vi ska få plats med alla rätter runt borden.

Några hungriga och glada utbytesstudenter



Sedan har dagarna fyllts med sol och studier. Sommarvärmen har varit utdragen, runt +20-22 grader, och det har varit riktigt skönt även om man börjar längta lite efter höstrusket, så att en höst och julkänsla kan börja infinna sig (för ni talar med en julgalen).

Den här veckan fylls med studier. Som jag sa så märks det att terminen startat på riktigt. Upplägget på kurserna är stor skillnad från Sverige, dels för de är mindre kurser och man väljer själv vad man vill läsa, men också för här har jag (det skiljer sig säkert en hel del åt mellan kurserna) inte någon kurslitteratur att läsa, nada, ingenting. Kan låta skönt och det är det, men också lite långdraget för vad ska jag läsa inför, efter osv. lektionerna?? Men det kan jag lova att det blir inget problem för sånt hittar man på!

Japp, tvättar gör vi även här

Imorgon är det ESN (Exchange/Erasmus student network) Welcoming Party med temat "Childhood heros", så lite maskerad... Det kommer bli riktigt kul!


Ha en fin onsdag där ute! //Jaqueline

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar