torsdag 26 september 2013

Coventry = tung kurslitteratur, billig öl och gratis pizza

Hello my dear!

Precis så säger kassörskan i matbutiken och personalen på skolan. Från början trodde jag att de tyckte jag var söt och gullig, nu har jag förstått att det är ett allmänt uttryck här i England.. Typiskt! Här är allt finemang, vi har flyttat in i våra små rum och som Lucy tidigare sa är de nyrenoverade så det blev en härlig överraskning. Vi har fullt upp hela tiden med att gå på introduktioner i skolan, fixa saker som gymkort och välja kurser, dricka öl på engelska pubar och dansa på nattklubbar med namn som jelly baby osv. Vi lever livet helt enkelt! Kurserna jag (och även Lucy) nu tillslut valt är 1) English Legal System, 2) Criminal Law och 3) English Language in Use. Tror det kommer bli super, men det var desto mindre roligt idag när vi beställde en del av böckerna för en halv förmögenhet, samt lånade ett par på biblioteket i väntan på att böckerna vi beställt ska dyka upp. Något tungt att bära! Som tur väl är bor vi väldigt bra till och det är väldigt nära till allt såsom skolan, topshop (!), matbutik, restauranger, pubar och så vidare. Bättre kunde det inte bli!

Universitetet är väldigt fräscht och fint, och är utspritt i större delen av stan. Det märks verkligen att staden satsar på studenter, precis som i Örebro! De lärare vi träffat hittills verkar väldigt bra och engagerade, dock kommer vi läsa de juridiska kurserna tillsammans med de som studerar på Law School här, så det gäller att hänga med! 

Har hört att det har blivit riktig höst i Sverige nu, vad tråkigt för er. Vi har fortfarande mellan 16-20 grader om dagarna, så vinterkläderna har packats in längst in i garderoben. Planerna för kvällen är pubhäng med nyfunna vänner och billig öl, cheers! 

Lägger upp lite bilder nedan så ni får se hur vi har det!
//Johanna
Mitt rum i Priory Hall

Priory Hall (där vi bor) utifrån..

Byggnaden George Elliot, där vi har de flesta av våra föreläsningar


Coventry Cathedral, precis mitt emot skolan (och 30 meter från vårt boende)

Idag bjöd de på pizzaslices i skolan, mycket poppis (även för oss!)

Lite av vår kurslitteratur (något tungt)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar