torsdag 21 november 2013

Tillsammans med kylan kommer också julbelysningen!

Hej!

Här i Coventry skiner faktiskt solen idag, men den senaste veckan har det blivit riktigt ruggigt och kallt, blåsten och regnet har blivit lite av en vardag här. Men det är väl typiskt England, om inte annat! Tiden flyger iväg, nu är det mindre än en månad tills vi åker hem för "jullov" (även kallad tentapluggsperiod...) för att sedan åka tillbaka för våra exams i januari. 

Sedan sist har jag haft besök av mina föräldrar och pojkvän, då vi passade på att se lite mer i England. Vi besökte Birmingham, Warwick, Leamington Spa, Oxford (för andra gången för min och Lucys del) och Stratford-upon-Avon (andra gången där med). Vi hann också ta oss ut på landet och åt en supermysig söndagslunch i en lada ombyggd till restaurang, bestående av steak, roasted potatoes och yorkshire pudding! Så himla gott! 

Warwick och Leamington Spa är två mindre städer inte alltför långt ifrån Coventry. Båda var väldigt mysiga med mycket gamla hus och mysiga restauranger. Oxford var lika fantastiskt som förra gången med sina vackra gamla byggnader och Stratford-upon-Avon lika charmerande med små mysiga engelska hus och pubar. 

I Birmingham blev det mest shopping men även en tur på Frankfurt Christmas Market (en tysk julmarknad som genomförs varje år i Birmingham). Där fanns även ett helt sjukt stort shoppingcenter, Bullring, förmodligen det största jag någonsin sett. På tal om julmarknad, det är så himla mysigt med julen här i England, man märker att engelsmännen gillar mycket mer glitter och belysning än vad vi i Sverige gör.

De sista veckorna här i Coventry innan jul kommer att läggas på plugg, julhandling, någon resa till London samt njuta av sista tiden här i England! Sen i januari kommer man förmodligen vara för fokuserad på tentorna för att kunna njuta fullt ut!

Kramar Johanna
Julbelysning i Birmingham

Fyra kalla med glada själar i Oxford 
Warwick






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar