söndag 27 oktober 2013

Oxford

Hej!

Här i Coventry flyter vardagen på i en rasande fart, med en hel del plugg, lektioner, seminarier, träning, en och annan öl! Kurserna flyter på, man har redan nu lärt sig en hel del men det är fortfarande en utmaning att plugga juridik på engelska! I engelskakursen skriver vi för närvarande en kortare uppsats, som ska utgöra en jämförelse mellan två olika system/principer etc., gärna relaterat till det ämne vi studerar annars. Det kan exempelvis vara en jämförelse mellan något i Sverige och i England, eller en jämförelse mellan två olika system i England. Jag har inte riktigt bestämt mig till 100 procent vad jag ska skriva om, men något inom juridik kommer det självklart att bli.

I takt med att helgerna rinner iväg från oss så har vi nu insett att vi måste sätta igång och göra allt det vi har tänkt hinna under vår tid i England, såsom att besöka Oxford bland annat! Så det passade vi på att göra igår (lördag), genom en resa som Coventry University Student Union anordnade. Så vi blev avsläppta i Oxford för att spendera hela dagen där och se vad staden hade att erbjuda. Och vilken stad! Så vackra byggnader att det är svårt att beskriva med ord, en stad som verkligen motsvarande alla ens förväntningar. Staden är självklart mest känd för Oxford University, som är det äldsta universitetet i den engelsktalande världen, och är en av världens tio bästa universitet. Universitetslokalerna utgörs av många av de gamla vackra byggnaderna, vilken fröjd det hade varit att sitta och plugga där!

Ett av Oxford University's "college" är Christ Church, vilken vi var inne i. Där finns en stor sal, Great Hall, vilken inspirerade filmteamet bakom Harry Potter till den stora salen Harry och hans vänner sitter och äter i. Och det såg verkligen ut som i filmerna, även om matsalen i filmerna är rekonstruerad i en filmstudie. Det häftigaste av allt är att salen (den riktiga) fortfarande används varje dag som matsal för akademiker i Oxford, innan den öppnas upp på eftermiddagen för nyfikna turister. Tänk att få sitta där och samtala om livets frågor med Oxfords akademikerelit under en lunch!

Vi var även inne på flera andra ställen och tittade, och blev mycket imponerade av allt vi såg. En så underbart vacker stad!

Annars har helgen bjudit på plugg och även en pubkväll igår. En mycket bra helg med andra ord. Nu sitter jag och pluggar och imorgon är det dags att kickstarta en ny pluggvecka! Det var allt för mig idag, kram på er!

//Johanna

David, jag och Robin
Lucy inne i Christ Church


Häst och vagn, som pricken över i:et!

The Great Hall (den som inspirerade till Harry Potters matsal)

Utsikten alltså!

En glad och nästan bortblåst Lucy!

The Radcliffe Camera

Christ Church

Mer engelskt kan det nog inte bli?

Christ Church


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar